Eesti Masinatööstuse Liit tunnustas 29.04 oma 85-nda aastapäeva rahvusvahelisel konverentsiga oma parimaid

Pressiteade 30.04.2021

Juubelikonverentsil räägiti tööstuse trendidest ja parimatest praktikatest Eestis, Soomes, Lätis, Leedus, Taanis ja Sveitsis. Kajastati tööstuse konkurentsivõime jaoks olulisi teemasid nagu innovatsoon, ekspordivõimekus ja sektori järelkasv. Samuti tunnustati neid, kes on masina- ja metallitööstuse säravaimad esindajad.

Kõige aktiivseima Nõukogu liikme auhind läks TTÜ Mehaanika ja tööstustehnika instituudi direktorile Kristo Karjustile, kelle eestvedamisel on saanud hoo sisse oluliselt tihedam koostöö ettevõtete ja ülikooli vahel. Kristo on pikaajaliselt ja aktiivselt panustanud Eesti Masinatööstuse Liidu tegemistesse ja arengusse.

2020 aasta sõbraks valiti Leedu Masinatööstuse Liit LINPRA, kellega koostöös algatatakse ja viiakse ellu rahvusvahelisi projekte. Tänu Darius Lasionisele ja teistele Leedu kolleegidele on eestlased palju rohkem informeeritud ja kaasatud masina- ja metallitööstust puudutavatesse teemadesse, vahetatakse kogemusi ja suheldakse igapäevaselt.

Aasta kõige aktiivsemaks liikmeks sai Global Reader, kes tegeleb digitaalselt seadmete jälgimisega, mis annavad infot otsuste tegemiseks. Ettevõte näol on tegemist start-up’iga, kes innoveerib tööstust. Global Reader avaldab pidevalt aktiivselt artikleid ja korraldab rahvusvahelisi sündmusi, mis aitab ka Eesti tööstuse tuntusele kaasa. Indrek Jaali, Paul Liivoja ja kogu meeskonna sünergia ja aktiivsus paistavad kaugele.

Aasta 2020 teoks on SAUNUM kui suurepärane näide tootearendusest ja disainist ning lanseerimisest. Tegemist on väga innovaatilise saunalahenduse ja tehnoloogia ettevõtte ärimudeliga, mis on kasvufaasis. Saunumi juhi Andrus Vare ja kõikide osaliste tegevus, innukus ja hoog on suureks eeskujuks kõigile teistele.

85-nda juubeliaasta puhul otsustati üle anda 5 Eesti Masinatööstuse Liidu auraha inimestele, kelle panus valdkonna arendamisel on hindamisel. Ettevõtjatest said tunnustuse osaliseks Fjodor Berman BLRT-ST, Ain Vilkis Fleibelist ja Raigo Tammo ESTANCist ja Tammerist. Akadeemilise poole pealt saavad auraha Mihkel Naams, kes on 65 aastat olnud tehnoloogia valdkonna õppejõud Eesti erinevates kõrgharidusasutustes ja Marek Pakkin, kes on nii praktilise kui akadeemilise kogemusega ning pikaajaliselt panustanud EMLi tegemistesse. Aitäh selle suure panuse eest valdkonna arendamisel!

Järelvaatamine: https://worksup.com/app#id=MMM2904

Event ID: MMM2904


Fotograaf Edmond Mäll

Odoo text and image block

Odoo image and text block