Eesti masinatööstus jätkab Soomes aktiivset müügitööd

Eesti Masinatööstuse Liidu ja EAS-i korraldamisel osalevad 12 Eesti ettevõtet ühisstendiga Soome suurimal tööstusmessil Alihankinta 2021, mis toimub 21.-23. septembril Tamperes.

Odoo CMS - a big picture


Foto: Erakogu


Pressiteade 15.09.2021

Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuhi Triin Ploompuu sõnul on Eesti tööstus suutnud keerulisel pandeemia-ajal muutuvate oludega kiirelt kohaneda ja ekspordivõimet isegi kasvatada. ”Oleme tulvil tahet värskendada otsesuhtlust oma partneritega Põhjamaades ja leida ka uusi tellimusi. Seepärast on meie jaoks oluline pärast mullust sunnitud pausi taas osaleda Soome tööstuse tähtsaimal aastasündmusel. Vahepealset aega oleme kasutanud sihikuseadmiseks ja tootearenduseks. Eesti tööstus on praegu tugevam kui ei kunagi varem,” rääkis Triin Ploompuu.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ekspordinõunik Soomes Irene Surva-Lehtonen on veendunud, et Eesti ettevõtetel tasub jätkuvalt Soome suunale panustada. „Soome tööstusel läheb hästi ja tehnoloogiatööstus liigub kasvusuunas. Tehnoloogiatööstuses uute tellimuste mahud on võrreldes eelmise aastaga tõusnud 21% ja on jõudnud samale tasemele kui enne koroonakriisi. Alihankinta mess pakub häid võimalusi uute ärisuhete loomiseks ja koostööpartnerite leidmiseks. Soome ettevõtetel on aktiivne nõudlus ja huvi koostööks logistiliselt lähedal paiknevatele allhankepartneritega,“ sõnas Irene Surva-Lehtonen.

Alihankinta 2021 (www.alihankinta.fi) on Soome suurim tööstusmess, millel osalevad ettevõtted metalli-, elektroonika-, plasti- ja kummitööstusest, samuti IKT-sektoris tööstuslahendustega tegelevad ettevõtted. Messil on esindatud ka valdkonna konsultatsiooniettevõtted, erinevad riiklikud ning regioonide ühisstendid. 2019. aastal osales messil ca 1000 eksponenti 20 riigist ja messi väisas 17 188 külastajat. Tänavu on 21.-23. septembril toimuvale messile oodata kohapeal üle 900 eksponendi ja kuni 18 000 külastajat.

Koostöös kohalike ametivõimudega on messikorraldaja hoolikalt ette valmistanud maksimaalsed võimalikud meetmed eksponentide ja külastajate tervise kaitseks, järgides kõiki kehtivaid piiranguid. Messil on kohustuslik kanda maski ja järgida hügieeninõudeid ning esitada vajadusel immuunsustõend.

Alihankinta Eesti ühisstendil osalevad 12 ettevõtet: Exmet Services OÜ, GlobalReader OÜ, Hevea AS, Hoob OÜ, Insero OÜ, Irontec OÜ, Metrosert AS, Plastone OÜ, Radius Machining OÜ, Saku Metall Allhanke Tehas AS, TB Works OÜ, Tech Group AS. Lisaks nendele osaleb messil eraldi stendiga veel 11 Eesti ettevõtet.


Täiendav pressiinfo:

Eero Raun

Eesti ühisstendi projektijuht

Mobiil: +372 5068194

e-post: eeroraun@hotmail.com