Eesti Masinatööstuse Liit valis uue nõukogu ja tunnustas aasta parimaid

5. aprillil toimus Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ üldkogu, kus valiti järgmiseks kaheks aastaks masina- ja metallitööstuse valdkonna arenguga tegelev juhtorgan Nõukogu ja tunnustati aasta parimaid.

Uus Nõukogu koosneb 12 liikmest. Tööle asuvad tööstusettevõtjatest esindajad: Priit Lind (BLRT Masinaehitus OÜ), Tõnis Raamets (Silwi Autoehituse AS), Veljo Konnimois (Radius Machining OÜ), Kristo Kaugja (Raasiku Elekter AS), Emöke Sogenbits (Hanza Mechanics Tartu AS). Inseneride- ja arendustemaatikaga tegelevad Marti Jeltsov (Estflow Consulting), Oliver Mets (Insero) ja Kristi Tölp (Electromatix OÜ). Tööjõu väljakutsetele lahenduste leidmisega hakkab tegelema Heikki Mäki (Finesta Baltic OÜ). Haridusvaldkonna esindajad on Kristo Karjust (Tallinna Tehnikaülikool) ja Marek Pakkin (Tallinna Tehnikakõrgkool). Teadus- ja arenduskeskust IMECC esindab Tõnu Lelumees, kelle eesmärk on luua sünergiat ettevõtete ja arendusprojektide vahel. Nõukogu eestvedamisel kavandatakse masina- ja metallitööstuse sektori strateegiline vaade ja tegevuskava. Lisaks kinnitati üldkogu uuendatud põhikiri, et muuta organisatsiooni tegevus efektiivsemaks.

Lisaks tunnustati aasta tublimaid. Kõige väärikama tunnustuse Eesti Masinatööstuse Liidu auraha pälvis Paul Treier, kellee teeneks oli organisatsiooni taasasutamine aastal 1991, mille loomine on mõjutanud positiivselt kogu sektori käekäiku ja konkurentsivõimet. 2017 aasta aktiivseim liige on Saku Metall Allhanke tehas, kes on nõu ja jõuga panustanud väga erinevatesse projektidesse. Kõige aktiivsema juhatuse liikme preemia sai Tõnu Lelumees (teadus- ja arenduskeskus IMECC), kes on initsieerinud ja eest vedanud mitmed olulisi algatusi. 2017 aasta sõbraks valiti Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, sest lõpuks ometi valmis Tööstuspoliitika Roheline Raamat, mille mõte on majanduspoliitika kujundamine ja kasv läbi töötleva tööstuse. 2017 tegu auhind läks sotsiaalsele ettevõttele Merkuur OÜ ja nende mobiilsetele töötubadele, kes on lühikese ajaga suutnud noortele üle Eesti masina- ja metallitööstuse kogemuse käega katsutavaks teha, mis on oluline järelkasvu poolest.

Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ on masina- ja metallitööstuse erialaliit, mis ühendab 77 liiget, kelle huvi on koostöö ja valdkonna arendamine.