Eesti Masinatööstuse Liidu auraha pälvis Jüri Riives

Eesti Masinatööstuse Liidu 3. aprillil toimunud traditsiooniline üldkogu jätkus auhinna galaga Kochi Aidas, kus võrgustuti rohkem kui 80 Soome metallitöösturiga ja anti välja preemiad just neile, kel on masina- ja metallitöö valdkonnas silmapaistvaid teeneid.

Kõige aktiivseima Nõukogu liikme tunnustus läks Raasiku Elektri juhile Kristo Kaugijale, kes on panustanud uuenduslike ideede ja ajaga, et nii orgasatsiooni kui kogu sektorit edasi viia. Ta on hoolt kandnud muuhulgas ka selle eest, et oma klientide erinevaid vajadusi ja tehnoloogiaid silmas pidades on saanud tööd ka mitmed teised Eesti metallitööga seotud ettevõtted.

Kõige aktiivseima liikme preemia pälvis Radius Machining, tänu kelle energiale ja eestvedamisele teatakse masina- ja metallitööstusest ja digitaliseerimisest palju rohkem. Veljo Konnimois on täna silmapaistev tööstusliider, kelle tegutsemistahet ja visiooni hinnatakse väga kõrgelt ja mitte ainult metallisektoris.

Eesti Masinatööstuse Liidu sõbra auhinna võitis Äripäeva portaal Tööstusuudised.ee, kellega pikaajaline koostöö on aidanud masina- ja metallitööd tutvustada ja tööstuse jaoks olulist võrgustikku luua. Äripäev on seeläbi vaieldamatult tööstuse tugevaim häälekandja ja Harro Puusild on ajakirjanik, kes on täna Eestis kindlasti üks tööstusvaldkonna parimaid asjatundjaid.

Aasta teoks valiti Taltechi ISEAUTO, mis on suurepärane näide teadusasutuste ja ettevõtjate koostööst ja mis on toonud Eesti masinaehitusele au ja kuulsust ka väljaspool Eestit. Ka Eestis on võimalik ägedaid asju ära teha, selleks kompetents ja tahe head eesmärgid ellu viia. Aitäh Raivo Sellile ja kõikidele osalistele, kes panustasid.

Eesti Masinatööstuse Liidu auraha pälvis professor Jüri Riives, kelle panus teadmiste, kogemuste ja kontaktide näol on masina- ja metallitöö sektoris läbi aegade absoluutselt hindamatu väärtusega. Aitäh professor Jüri Riives selle pühendumise, energia ja suundadele osutamise eest, millega oled valdkonna oluliseim arvamusliider ja kujundanud läbi aastate Eesti masinatööstuse tulevikku.

Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ on masina- ja metallitööstuse arendamisega tegutsev erialaliit, kuhu kuulub 107 valdkonnas tegutsevat ettevõtet ja organisatsiooni.