Eesti Masinatööstuse Liit võõrustas 29-30. augustil karjäärinõustajaid

Odoo CMS- Sample image floating

Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ eestvedamisel toimusid 29-30. augustil karjäärispetsialistidele suunatud masina- ja metallitöö valdkonnapäevad Tallinnas ja Tartus.

29. augustil said ca 30 Rajaleidja ja Innove karjäärispetsialisti ja eksperti ülevaate masina- ja metallitöö sektori numbritest ja peamistest suundadest. Praktik Vladimir Šarõi Saku Metall Allhanketehasest andis ülevaate peamistest väljakutsetest tööjõuturul. Eduard Brindfeldt Tallinna Tööstushariduskeskusest rääkis kutseõppega seotud numbritest, mis ei olnud eriti rõõmustavad arvestades masina- ja metallitöö ettevõtete ootusi. Peale tuuri Tallinna Tööstushariduskeskuse laborites külastasime Saku Metall Allhanketehast, et saada parem ülevaade reaalsest igapäevelust. Ning päeva lõpuks külastasime Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli, et saada ülevaade sealse kutseõppekeskuse tingimustest.

30. augustil kogunes 16 Rajaleidja ja Töötukassa eksperti Tartu Kutsehariduskeskuses. Praktikuna rääkis sel korral Britta Peetso (METEC) ettevõtte uute töötajate leidmise ja värbamise praktikast. Ka Tartu Kutsehariduskeskuse sisseastumise numbrid masina- ja metallitöö erialadel nagu enamus kutseõppeasutustes olid väga muret tekitavad. Enamus gruppide avamine suure küsimärgi all vähese huvipuudumise tõttu. Praktilise vaate ettevõtte külastuse näol andis Hanza Mechanicsi tootmisjuht Hardi Meltsas. Päeva lõpuks said huvilised proovida keevitussimulaatorit ning ise omale metallist nagi valmistada.

Kahel päeval Tallinnas ja Tartus leidsime mitmeid koostöövõimalusi ning karjäärispetsialistid andsid tagasisidet, et sellised valdkonda tutvustavad sündmused on vajalikud, et saada parem ülevaade konkreetse sektori probleemidest ning koos püüda leida lahendusi. Aitäh INNOVE-le hea koostöö eest!